En minst lika stor utmaning som själva loppet är att genomföra all träning under det kommande året. Så länge IRONMAN har funnits här i Kalmar har Friskis&Svettis coachat över 100 personer att genomföra sin första Ironman och fått flera att förbättra sina tidigare prestationer ordentligt genom ett professionellt träningsupplägg. Nu erbjuder vi ett paket med alla våra erfarenheter för att inte bara få dig att klara dig igenom en Ironman utan även att
”Race with a smile!”

DET HÄR INGÅR
Vi startar med ett ordentligt samtal om dina förutsättningar för att genomföra en IRONMAN såväl fysiskt som mentalt och hur du ska få det att fungera med arbets- och familjeliv.

Du får göra vårt Funktionella Rörelsetest för att hitta dina styrkor och svagheter när det gäller rörlighet, koordination och stabilitet. Det är sedan vår utgångspunkt när vi lägger upp resten av din träning.

Utifrån det får du en träningsplanering som sträcker sig från NU till IRONMAN i augusti 2025. Den består dels av en övergripande individualiserad helårsplanering samt ett antal träningsperioder om 6-8 veckor med olika fokus.

Tidigt i träningen kommer vi att göra ett maxpulstest för att hitta dina pulszoner och lägga upp den fortsatta konditionsträningen utifrån det. 

Du kommer att få råd kring kost för prestation under såväl träningen, samt för eventuell viktuppgång eller nedgång samt ett upplägg för själva tävlingsdagen.

5 ytterligare träffar med en PT för riktad träning utifrån dina behov. Det kan vara allt ifrån rehabträning och skadeprevention, löp- och cykelteknik, kompletterande styrketräning, intervallupplägg eller vad vi tillsammans kommer fram att du behöver.

För frågor och anmälan, skicka ett mail till daniel@kalmar.friskissvettis.se

Triathlonpaketet kostar 9 450kr. Du kan dela upp i månadsbetalningar om du vill.