Vecka 6

I denna vecka, förutom att vi provat grundövningar måndag och onsdag, så har Britta intervjuat Berit och Josefine för ett pressmeddelande. Berit är en anledning till att vi har startat projektet En annan syn på träning. Berits synskada gav Josefine idén om att ansöka hos Allmänna Arvsfonden för att kunna starta detta viktiga projekt.

Syntolkning: bilden visar Josefine och Berit utanför Friskis i Tyresö.

Vecka 7

Vi körde grundträning med Peter på måndagen. Senare under veckan skickade vi ut pressmeddelande till lokalpressen och lokalradio och informerade om vårt projekt. Vi fick även fint besök av Stefan och Peter på Parasport Stockholm. Sen får vi inte glömma att det var Alla hjärtans dag i fredags! Hela Friskis Tyresö bubblade av kärlek.

Syntolkning: bilden visar Peter och Josefine från Friskis Tyresö tillsammans med Stefan och Peter från Parasport Stockholm.

vecka 8

Måndagen startade med cirkelfys för vår referensgrupp. Peter ledde oss med fast hand. På onsdagen körde Richard Indoor walking och Peter avrundande med nedvarvning i lugna hallen. Efteråt hade vi fika med referensgruppen och träningsvärdar. Vi pratade om hur vi tyckte träningen gick. Vad som var bra och vad som är mindre bra. Hur kan vi göra göra vissa träningsmoment bättre.

Syntolkning: bilden visar fikamöte med projekt-, referensgrupp och träningsvärdar.

Vecka 9

I onsdags fick vi besök av Stefan Gahne från Parasport Stockholm. Han utbildade oss i ledsagning och vi fick prova att göra rörelseövningar med svart ögonmask. Efteråt passade Stefan på att vara med på vår cirkelfysträning med seniorgruppen för att hålla koll om vi som tränare och träningsvärdar hade lärt oss något på förmiddagens utbildning. Samtliga fick VG i betyg. ;D.

Syntolkning: bilden visar hur en träningsvärd Kicki instruerar Josefine som bär svart ögonbindel.