5 tips för att börja (och fortsätta) träna

1. Gå ut lugnt och sätt en hållbar nivå. En bra start kan vara två pass per vecka. Skapa förutsättningar att lyckas istället för att maxa och inte orka hålla i hela vägen.

2. Hitta ditt varför. Är det för att sova bättre, bli starkare, piggare eller snabbare? Yttre motivation som belöningar, påtryckningar eller krav, håller sällan i längden. Varför tränar du?

3. Bara gör det.
Tänkt inte så mycket. Boka två pass i veckan i kalendern och gå dit även om du inte känner dig så inspirerad, du ångrar sällan ett pass efteråt. Ett bra pass och ombyte ryms inom en timme. Har ni friskvårdstimme? Perfekt! 

4. Tänk långsiktigt, det skapar möjligheter att vara flexibel. Det är ok att missa ett pass för du hinner ta igen det i långa loppet och resultatet kommer på sikt, räkna med att det kan ta tid.

5. Gör det tillsammans. När vi tränar ihop med andra kan det vara lättare att variera träningen och därför inte tröttna lika snabbt. Dessutom är det svårare att skippa när du har bestämt med någon att träna ihop. Boka in ett pass med kollegorna på lunchen eller kolla med chefen om ni kan få köra på arbetstid. Vem vill inte ha en piggare, mer produktiv arbetsgrupp?
 

Fler nyheter från Friskis